Presentation

UCL bildades 2004 men idén till projektet dök upp långt tidigare en dag då Tony och Markus sprang på varandra utanför ICA. Tony och Markus är uppvuxna i samma socken i Grästorp/Nossebro och har känt till varandras musikaliska talanger sedan barnsben men det var först på en gemensam väns bröllop som de förstod att UCL borde bli mer än bara en idé. Markus och en annan musiker var där och hade en spelning på bröllopet och Tony var där som gäst men hoppade in i bandet på skoj och de insåg då att ett samarbete kunde bli fantastiskt bra och de åkte hem och repade in låtar.

Efter lite repande lånade de in ett PA och åkte ut på sin första spelning vilket blev en succé!

Idag har UCL gjort sig ett namn som partyduo och de bokas flitigt till pubar/nattklubbar, bröllop, företag, kickoffer, privatfester, föreningar och mycket annat.

De spelar de största hitsen från 60 – 70 – 80 – 90 talet fram till dagens hits och det som gör att UCL sticker ut från mängden andra partyduos i landet är framförallt Tonys fantastiska sång, som ger rättvisa åt de flesta låtar och deras flinka fingrar med gitarrerna. Men pricken över i:t är ändå deras fantastiskt välgjorda och snygga bakgrunder som de spelar in och producerar själva i sin studio. Vi kan nästan med säkerhet säga att ingen annan partyduo har lika välljudande bakgrunder som UCL. Allt detta sammantaget gör UCL till landets absolut bästa partyduo alla kategorier!

Musiken de spelar är allt ifrån schlagers till hårdrock och tillsammans med ljudet och ljuset som levereras under showen blir det en oförglömlig kväll för publiken! UCL är kvalitet rakt igenom!

 

Fullständigt namn: Nils Tony Christian Malmberg
Född: 2:a oktober (1900 – ungefär)
Stjärntecken: Våg
Spelar: Flöjt
Bor: i skogen (Malma)
Favoritgodis: Kladdkaka
Lyssnar helst på: Keith Urban
Äter: Brorsans fläskfilé med kantarellsås
Dricker: Allt som rinner
Körkort: Ja
Favvofilm: Number 23
Bra egenskap: Inte fullt lika snygg som Markus men är en jävel på att sjunga!
Ser fanatiskt på: Film (är filmfreak)
Lästips: Änglar och Demoner – Dan Brown
Favvolåt: Stupid Boy – Keith Urban
Freakar på: Gitarrer och jeansrumpor
Fritidsintressen: Taekwondo
Rädd för: Heffaklumpar
När jag var liten ville jag bli: Heffaklump
När jag inte spelar med UCL: Sitter jag i studion och gör musik

Övrigt: Tonys musikbana började på trummor vilket han spelade i många år i olika band, en dag satte han sig med en gitarr och kunde inte släppa den och idag är trumpinnarna lagda på hyllan (iaf ute på spelningar, i studion åker dom fram ganska ofta) och huvudinstrumentet är numer gitarr och sång.
Tony har spelat heltid i 2 år som gitarrist i dansbandet Soundexpress men har även spelat med många andra band/artister som: Five Man Jam, Painthouse, Pondus, Soundexpress, Waow, Billy, Trio med morsan, Nina Söderquist, Repriz, Niklas Forsberg band, Bigtime band och Natural Born Cover Killers.
2012 vann Tony Svensktoppen Nästa i P4 Skaraborg med sin låt A new age begun som är skriven av Calle Kindbom och Anders Rane!


Fullständigt namn: Nils Oskar Markus Wikström
Skapad: I en taxi
Född: På Näl
Stjärntecken: Kräfta (30/6 – 1900-nånting)
Spelar: Pajas
Bor: i Hyringa
Favoritgodis: Turkisk Peppar
Lyssnar helst på: Spotify
Äter: För mycket..
Dricker: Kolsyrat vatten
Körkort: B
Favvofilm: Transformers
Bra egenskap: Är jävligt snygg!
Ser fanatiskt på: Så ska det låta
Favoritbok: Berts Betraktelser (den enda jag har läst..)
Favvolåt: Hallelujah (från filmen Shrek)
Freakar på: Sexiga underkläder
Fritidsintressen: För många
Rädd för: Tandläkarräkningen
När jag var liten ville jag bli: Stor (fick lite för stora fötter bara..)
Värdelöst vetande: Har 49 i skor och min hund heter Baloo

Övrigt: Började sin musikaliska karriär på Klarinett (vilket vi inte fick nämna här) men gick senare över till trummor och spelar nu även gitarr och sjunger, har även gjort en bejublad spelning som basist i dansbandet Repriz.
Markus har spelat med band som: Trio med morsan (Ingrid Wikström, Markus mor), Waow, Glapers, Soundexpress, Painthouse och suttit i otaliga orkesterdiken runt om i landet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Partyduo